Notícies

Imatge

16/Nov/2017

Convocatòria d’ajuts per a la promoció de projectes pilot de serveis multimodals OBERTA FINS L’11 DE DESEMBRE

El Consell General de Cambres ha publicat una convocatòria de pública concurrència d’ajuts econòmics per a la promoció de projectes pilot de serveis multimodals de transport de mercaderies a Catalunya. La data límit per a la presentació de les propostes és el dilluns 11 de desembre de 2017.

Imatge

23/Oct/2017

Els nous serveis impulsen el tràfic ferroviari entre el Port de Barcelona i Saragossa

Saragossa és el principal punt d’origen o destinació de la càrrega contenitzada que encamina el Port de Barcelona en tren. Així, el 60% del transport ferroviari de contenidors té la capital aragonesa com a emissora o receptora, amb un total de 115.742 TEU transportats entre gener i setembre, fet que implica un creixement acumulat del 14% durant els 9 primers mesos d'aquest any.

Imatge

10/Jul/2017

Cinc propostes per a les autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic

Els governs espanyol i francès han rebut cinc propostes dins del marc de la convocatòria de manifestacions d'interès dirigida als dissenyadors i fabricants de material rodant per a l'establiment de serveis internacionals d'autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic.

Imatge

07/Jun/2017

Manifest per impulsar a curt termini el transport ferroviari de mercaderies

BCL ha presentat un document amb sis propostes de millora infraestructural i de gestió fàcilment executables perquè el transport ferroviari esdevingui competitiu.

Imatge

02/Jun/2017

Grupo Alonso inaugura Barcelona Terminal Intermodal Polivalente

La nova plataforma logística gestionada per Setemar, empresa integrada al Grup Alonso, destaca per permetre realitzar el transport ferroviari de mercaderies en ample europeu fins a Barcelona i des d'allà distribuir la càrrega amb destinació al seu hinterland. Així, la càrrega pot ser reexpedida a la resta del territori nacional per tren en ample ibèric.

Imatge

11/Abr/2017

Convocatòria de manifestacions d’interès d’autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic

Espanya i França fan pública una convocatòria de manifestacions d'interès per a l'establiment de serveis internacionals d'Autopistes Ferroviàries als corredors Atlàntic i Mediterrani adreçada als fabricants de material rodant. Els resultats obtinguts serviran de base per a una segona convocatòria de manifestacions d'interès adreçada als interessats en la prestació dels serveis.

Imatge

21/Mar/2017

El Ministeri de Foment nomena Juan Barios coordinador del corredor Mediterrani

Entre les seves funcions s'inclou també la d'elaborar una proposta de pla de treball a cada un dels agents implicats i fer el seguiment de la seva execució, així com estudiar la demanda de serveis de transport i identificar les possibilitats de finançament.

Imatge

06/Mar/2017

La CNMC sanciona a Renfe, a Deutsche Bahn y a empreses d’ambdós grups per entorpir la liberalització del transport de mercaderies per ferrocarril

La sanció conjunta de les conductes ascendeix a 75,6 milions d'euros. Les pràctiques han afectat al comerç entre diversos països de la Unió Europea i limitat la pressió competitiva que podien exercir operadors internacionals al mercat espanyol de transport de mercaderies per ferrocarril.

Imatge

07/Feb/2017

Reobertura de l’autopista ferroviària VIIA Britanica

La represa del servei de l'autopista ferroviària VIIA Britànica està programada per al dimarts 7 de febrer. VIIA ofereix als seus clients la possibilitat d'utilitzar un servei de transport marítim i ferroviari integrat entre Le Boulou i Dover.

Imatge

01/Dic/2016

TmZ amplia les seves instal·lacions i presenta el servei ferroviari Canal Frío amb el Port de Barcelona

La posada en marxa de Canal Frío obre noves oportunitats per a la internacionalització de la indústria agroalimentària d'Aragó. Es tracta d'un servei ferroviari específic per a contenidors a temperatura controlada (congelada i refrigerada) que connecta directament la Terminal Marítima de Zaragoza (tmZ) amb el Port de Barcelona.

Notes de premsa

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Dic/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Sep/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen

20/Jul/2016

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d’Europa

La primera prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

imagen

19/Jul/2016

El Govern crea el CSM per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

L’objectiu del CSM és incrementar la demanda del transport de mercaderies en un entorn multimodal que integri el ferrocarril, buscant incrementar la sostenibilitat de la cadena de transport.

imagen

25/May/2016

Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Impulsar un corredor eficient i sostenible, crear valor

imagen