Notícies

Imatge

12/Des/2019

L’Autoritat Portuària de Tarragona prepara una segona Jornada Rail Day pel 2020

El passat 27 de novembre de 2019 es va cel·lebrar al Port de Tarragona la primera Jornada Rail Day “Tarragona, node Intermodal estratègic de la TEN-T”, organitzada per l’Autoritat Portuària de Tarragona. A la jornada hi van assistir més de 150 professionals del sector del transport per a debatre entorn el present i el futur […]

Imatge

30/Jul/2019

CONVOCATÒRIA OBERTA – Suport a la promoció de nous serveis multimodals

Convocatòria oberta per FGC per al suport tècnic a la promoció de serveis multimodals de transport transnacional de mercaderies a Catalunya o Occitània.

Imatge

25/Jul/2019

Kombiverkehr inicia la quarta freqüència entre Barcelona i Ludwigshafen

Aquest servei en ample estàndard europeu transporta tant semiremolcs estàndard com de gàlib P400 a través del túnel del Pertús.

Imatge

18/Jul/2019

Cimalsa i VIIA s’alien per a la terminal d’autopista ferroviària del port de Barcelona

Aquesta instal·lació serà la primera amb aquestes característiques a la Península Ibèrica i es construirà a l'antiga llera del riu Llobregat.

Imatge

11/Jul/2019

Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí

L'adjudicatària és la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Transfesa Logistics, Renfe Mercaderies i Solucions Logístiques Integrades, per un període de vuit anys, prorrogable com a màxim quatre anys més.

Imatge

10/Jul/2019

Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Granollers

L'adjudicatària és la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Transfesa Logistics, Renfe Mercaderies i Solucions Logístiques Integrades, per un període de sis anys, prorrogable com a màxim tres anys més.

Imatge

06/Jun/2019

Renfe Mercancías posa en servei un nou centre de gestió i control dels seus trens

Els clients podran accedir a una versió comercial de l'aplicació per a realitzar un seguiment exhaustiu dels seus tràfics.

Imatge

22/Mai/2019

L’AESF homologa el sistema d’eix d’ample variable per a mercaderies

L'autorització emesa per l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària permet que els vagons porta-contenidors i porta-vehicles equipats amb el sistema puguin circular en servei comercial.

Imatge

07/Mai/2019

Shuttlewise inaugura el seu primer servei ferroviari entre Rotterdam i Barcelona

El servei ofereix 3 sortides setmanals en cada sentit entre la terminal CTT Pernis i Morrot-Barcelona, ​​i Silla-València. El tren combinarà contenidors frigorífics de Coolrail amb càrrega general dels clients de Shuttlewise.

Imatge

17/Abr/2019

Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Lleida

L'empresa adjudicatària, APM Terminals Spain Railway, gestionarà i comercialitzarà per un període de cinc anys els espais, instal·lacions i recursos de la terminal del Pla de Vilanoveta, amb 17.700 m2 i 2 vies d'ús logístic. 

Notes de premsa

18/Jul/2019

El Govern impulsa la construcció de la primera terminal d’autopista ferroviària de l’Estat

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de CIMALSA, signa un conveni amb VIIA per desenvolupar la terminal d’autopista ferroviària al Port de Barcelona.

imagen

27/Jun/2019

Renovació del parc mòbil de mercaderies d’FGC

Ferrocarrils adquirirà cinc locomotores i seixanta-sis vagons per modernitzar el seu material mòbil i incrementar la demanda d’aquest servei.

imagen

01/Mar/2019

Es constitueix el Grup de Treball d’Infraestructures i Serveis de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Integrat per representants del Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment, Adif, del Port de Barcelona, del Port de Tarragona, així com del sector empresarial i de diversos ens socials.

imagen

10/Des/2018

Reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, a més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

imagen

26/Abr/2018

Per què el transport de mercaderies en tren s’utilitza tan poc a Catalunya?

Clip del TN Migdia, a partir de l'estudi de l'Observatori de la Indústria sobre la potenciació del transport multimodal al Corredor del Mediterrani.

imagen

22/Feb/2018

Reunió inicial del projecte europeu TRAILS

La reunió inicial del projecte europeu TRAILS – Transnational Intermodal Links towards Sustainability s'ha celebrat el dijous 22 de febrer de 2018 a les oficines de CIMALSA a Barcelona. L'objectiu és promoure i fomentar l'ús del mode ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Espanya pel vessant mediterrani.

imagen

01/Feb/2018

Resultats del Pla de Treball 2017 del CSM

La Generalitat de Catalunya finança dos projectes pilot de transport ferroviari de mercaderies al Corredor Mediterrani i guanya un projecte europeu que permetrà finançar-ne més.

imagen

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Des/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Set/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen