Notícies

Imatge

20/febr./2019

Hupac incorpora el transport de semiremolcs al seu servei entre Bèlgica i Espanya

A partir de febrer de 2019 el tren d'Hupac entre Anvers i Barcelona és capaç de transportar semiremolcs, a més de contenidors i caixes mòbils. Aquest servei ofereix sortides diàries de dilluns a divendres i admet semiremolcs amb codificació P386.

Imatge

19/febr./2019

Renfe i VIIA inicien el transport de semiremolcs per autopista ferroviària entre Barcelona i Luxemburg

La línia Barcelona-Bettembourg és la primera autopista ferroviària d'Espanya i també és la primera vegada que els semiremolcs P400 es carreguen en trens amb origen a la península ibèrica. Aquest nou servei internacional circula cinc vegades per sentit a la setmana per la línia d'alta velocitat i el túnel del Pertús.

Imatge

16/gen./2019

La CNMC aprova l’informe sobre el mercat de transport de mercaderies per tren de l’any 2017

El transport de mercaderies per ferrocarril confirma la tendència negativa iniciada el 2016. La progressiva repercussió dels costos de la xarxa als cànons que paguen les empreses per l'ús de la infraestructura posa en risc la viabilitat del transport de mercaderies per tren.

Imatge

16/nov./2018

Nou servei multiclient Barcelona – Lyon

Renfe Mercancías, TP Nova i la Terminal Intermodal de Monzón (TIM) impulsen un nou servei ferroviari de mercaderies que connecta Barcelona-BEST amb Lyon-Vénissieux directament en ample de via estàndard UIC, inicialment una vegada a la setmana.

Imatge

26/oct./2018

SEAT i Autometro renoven 3 anys més el servei ferroviari de transport d’automòbils

Autometro mou 105.000 cotxes anuals i des de 2008 s'han transportat més d'un milió de vehicles entre Martorell i el Port de Barcelona.

Imatge

16/oct./2018

Synergy estrena la nova terminal ferroviària de Miranda de Ebro

La Terminal de Contenidors de Miranda de Ebro (TCM) ha rebut el seu primer tren de mercaderies, procedent del Port de Barcelona i comercialitzat per Synergy, operador logístic del grup Hutchison Ports. Aquest primer comboi, d'uns 500 metres de longitud, ha transportat contenidors multiclient i multiproducte.

Imatge

31/jul./2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: 12 empreses interessades

Dotze empreses estan interessades en la prestació de serveis internacionals d'Autopistes Ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani. Després de l'anàlisi detallada de la informació rebuda, els Estats estaran en disposició de prendre les decisions corresponents.

Imatge

23/jul./2018

Reunió quadripartita per a la millora de les connexions ferroviàries amb França

Espanya, Portugal, França i la Comissió Europea es reuneixen per abordar la millora de les connexions ferroviàries de la península ibèrica amb el país gal. A la trobada s'han debatut les previsions d'inversió en infraestructures ferroviàries a cada país per als propers anys, amb especial atenció a les connexions transfrontereres.

Imatge

12/juny/2018

Hutchison Ports presenta SYNERGY com a marca de serveis intermodals al Sud d’Europa

La nova marca SYNERGY serà responsable del desplegament de serveis intermodals entre Hutchison Ports BEST a Barcelona i les principals terminals ferroviàries d’Espanya i del Sud d’Europa.

Imatge

11/juny/2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: respostes a les preguntes formulades

Respostes a les preguntes formulades en el decurs del procés de consulta a les partes interessades en l'explotació dels serveis d'autopistes ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani.

Notes de premsa

25/maig/2016

Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Impulsar un corredor eficient i sostenible, crear valor

imagen