Notícies

Imatge

07/maig/2019

Shuttlewise inaugura el seu primer servei ferroviari entre Rotterdam i Barcelona

El servei ofereix 3 sortides setmanals en cada sentit entre la terminal CTT Pernis i Morrot-Barcelona, ​​i Silla-València. El tren combinarà contenidors frigorífics de Coolrail amb càrrega general dels clients de Shuttlewise.

Imatge

17/abr./2019

Aif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Lleida

L'empresa adjudicatària, APM Terminals Spain Railway, gestionarà i comercialitzarà per un període de cinc anys els espais, instal·lacions i recursos de la terminal del Pla de Vilanoveta, amb 17.700 m2 i 2 vies d'ús logístic. 

Imatge

07/abr./2019

TPNova i Captrain inicien un servei ferroviari entre Barcelona i València

La nova línia entre les terminals de BEST i del Morrot a Barcelona i la de Silla a València està enfocada al transport de càrrega general i comença la seva activitat amb dues freqüències setmanals en cada sentit.

Imatge

27/març/2019

La UE destina 11,8 milions d’euros a la construcció de la nova terminal ferroviària del port de Barcelona

La iniciativa s'emmarca en el projecte per posar en marxa l'autopista ferroviària entre Barcelona i París i consisteix en la construcció de terminals de transport combinat en les dues ciutats.

Imatge

20/febr./2019

Hupac incorpora el transport de semiremolcs al seu servei entre Bèlgica i Espanya

A partir de febrer de 2019 el tren d'Hupac entre Anvers i Barcelona és capaç de transportar semiremolcs, a més de contenidors i caixes mòbils. Aquest servei ofereix sortides diàries de dilluns a divendres i admet semiremolcs amb codificació P386.

Imatge

19/febr./2019

Renfe i VIIA inicien el transport de semiremolcs per autopista ferroviària entre Barcelona i Luxemburg

La línia Barcelona-Bettembourg és la primera autopista ferroviària d'Espanya i també és la primera vegada que els semiremolcs P400 es carreguen en trens amb origen a la península ibèrica. Aquest nou servei internacional circula cinc vegades per sentit a la setmana per la línia d'alta velocitat i el túnel del Pertús.

Imatge

16/gen./2019

La CNMC aprova l’informe sobre el mercat de transport de mercaderies per tren de l’any 2017

El transport de mercaderies per ferrocarril confirma la tendència negativa iniciada el 2016. La progressiva repercussió dels costos de la xarxa als cànons que paguen les empreses per l'ús de la infraestructura posa en risc la viabilitat del transport de mercaderies per tren.

Imatge

16/nov./2018

Nou servei multiclient Barcelona – Lyon

Renfe Mercancías, TP Nova i la Terminal Intermodal de Monzón (TIM) impulsen un nou servei ferroviari de mercaderies que connecta Barcelona-BEST amb Lyon-Vénissieux directament en ample de via estàndard UIC, inicialment una vegada a la setmana.

Imatge

26/oct./2018

SEAT i Autometro renoven 3 anys més el servei ferroviari de transport d’automòbils

Autometro mou 105.000 cotxes anuals i des de 2008 s'han transportat més d'un milió de vehicles entre Martorell i el Port de Barcelona.

Imatge

16/oct./2018

Synergy estrena la nova terminal ferroviària de Miranda de Ebro

La Terminal de Contenidors de Miranda de Ebro (TCM) ha rebut el seu primer tren de mercaderies, procedent del Port de Barcelona i comercialitzat per Synergy, operador logístic del grup Hutchison Ports. Aquest primer comboi, d'uns 500 metres de longitud, ha transportat contenidors multiclient i multiproducte.

Notes de premsa

25/maig/2016

Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Impulsar un corredor eficient i sostenible, crear valor

imagen