Notícies

Imatge

22/Mai/2019

L’AESF homologa el sistema d’eix d’ample variable per a mercaderies

L'autorització emesa per l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària permet que els vagons porta-contenidors i porta-vehicles equipats amb el sistema puguin circular en servei comercial.

Imatge

07/Mai/2019

Shuttlewise inaugura el seu primer servei ferroviari entre Rotterdam i Barcelona

El servei ofereix 3 sortides setmanals en cada sentit entre la terminal CTT Pernis i Morrot-Barcelona, ​​i Silla-València. El tren combinarà contenidors frigorífics de Coolrail amb càrrega general dels clients de Shuttlewise.

Imatge

17/Abr/2019

Aif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Lleida

L'empresa adjudicatària, APM Terminals Spain Railway, gestionarà i comercialitzarà per un període de cinc anys els espais, instal·lacions i recursos de la terminal del Pla de Vilanoveta, amb 17.700 m2 i 2 vies d'ús logístic. 

Imatge

07/Abr/2019

TPNova i Captrain inicien un servei ferroviari entre Barcelona i València

La nova línia entre les terminals de BEST i del Morrot a Barcelona i la de Silla a València està enfocada al transport de càrrega general i comença la seva activitat amb dues freqüències setmanals en cada sentit.

Imatge

27/Mar/2019

La UE destina 11,8 milions d’euros a la construcció de la nova terminal ferroviària del port de Barcelona

La iniciativa s'emmarca en el projecte per posar en marxa l'autopista ferroviària entre Barcelona i París i consisteix en la construcció de terminals de transport combinat en les dues ciutats.

Imatge

20/Feb/2019

Hupac incorpora el transport de semiremolcs al seu servei entre Bèlgica i Espanya

A partir de febrer de 2019 el tren d'Hupac entre Anvers i Barcelona és capaç de transportar semiremolcs, a més de contenidors i caixes mòbils. Aquest servei ofereix sortides diàries de dilluns a divendres i admet semiremolcs amb codificació P386.

Imatge

19/Feb/2019

Renfe i VIIA inicien el transport de semiremolcs per autopista ferroviària entre Barcelona i Luxemburg

La línia Barcelona-Bettembourg és la primera autopista ferroviària d'Espanya i també és la primera vegada que els semiremolcs P400 es carreguen en trens amb origen a la península ibèrica. Aquest nou servei internacional circula cinc vegades per sentit a la setmana per la línia d'alta velocitat i el túnel del Pertús.

Imatge

16/Gen/2019

La CNMC aprova l’informe sobre el mercat de transport de mercaderies per tren de l’any 2017

El transport de mercaderies per ferrocarril confirma la tendència negativa iniciada el 2016. La progressiva repercussió dels costos de la xarxa als cànons que paguen les empreses per l'ús de la infraestructura posa en risc la viabilitat del transport de mercaderies per tren.

Imatge

16/Nov/2018

Nou servei multiclient Barcelona – Lyon

Renfe Mercancías, TP Nova i la Terminal Intermodal de Monzón (TIM) impulsen un nou servei ferroviari de mercaderies que connecta Barcelona-BEST amb Lyon-Vénissieux directament en ample de via estàndard UIC, inicialment una vegada a la setmana.

Imatge

26/Oct/2018

SEAT i Autometro renoven 3 anys més el servei ferroviari de transport d’automòbils

Autometro mou 105.000 cotxes anuals i des de 2008 s'han transportat més d'un milió de vehicles entre Martorell i el Port de Barcelona.

Notes de premsa

01/Mar/2019

Es constitueix el Grup de Treball d’Infraestructures i Serveis de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Integrat per representants del Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment, Adif, del Port de Barcelona, del Port de Tarragona, així com del sector empresarial i de diversos ens socials.

imagen

10/Des/2018

Reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, a més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

imagen

26/Abr/2018

Per què el transport de mercaderies en tren s’utilitza tan poc a Catalunya?

Clip del TN Migdia, a partir de l'estudi de l'Observatori de la Indústria sobre la potenciació del transport multimodal al Corredor del Mediterrani.

imagen

22/Feb/2018

Reunió inicial del projecte europeu TRAILS

La reunió inicial del projecte europeu TRAILS – Transnational Intermodal Links towards Sustainability s'ha celebrat el dijous 22 de febrer de 2018 a les oficines de CIMALSA a Barcelona. L'objectiu és promoure i fomentar l'ús del mode ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Espanya pel vessant mediterrani.

imagen

01/Feb/2018

Resultats del Pla de Treball 2017 del CSM

La Generalitat de Catalunya finança dos projectes pilot de transport ferroviari de mercaderies al Corredor Mediterrani i guanya un projecte europeu que permetrà finançar-ne més.

imagen

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Des/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Set/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen

20/Jul/2016

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d’Europa

La primera prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

imagen

19/Jul/2016

El Govern crea el CSM per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

L’objectiu del CSM és incrementar la demanda del transport de mercaderies en un entorn multimodal que integri el ferrocarril, buscant incrementar la sostenibilitat de la cadena de transport.

imagen