Notícies

Imatge

16/Oct/2018

Synergy estrena la nova terminal ferroviària de Miranda de Ebro

La Terminal de Contenidors de Miranda de Ebro (TCM) ha rebut el seu primer tren de mercaderies, procedent del Port de Barcelona i comercialitzat per Synergy, operador logístic del grup Hutchison Ports. Aquest primer comboi, d'uns 500 metres de longitud, ha transportat contenidors multiclient i multiproducte.

Imatge

31/Jul/2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: 12 empreses interessades

Dotze empreses estan interessades en la prestació de serveis internacionals d'Autopistes Ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani. Després de l'anàlisi detallada de la informació rebuda, els Estats estaran en disposició de prendre les decisions corresponents.

Imatge

23/Jul/2018

Reunió quadripartita per a la millora de les connexions ferroviàries amb França

Espanya, Portugal, França i la Comissió Europea es reuneixen per abordar la millora de les connexions ferroviàries de la península ibèrica amb el país gal. A la trobada s'han debatut les previsions d'inversió en infraestructures ferroviàries a cada país per als propers anys, amb especial atenció a les connexions transfrontereres.

Imatge

12/Jun/2018

Hutchison Ports presenta SYNERGY com a marca de serveis intermodals al Sud d’Europa

La nova marca SYNERGY serà responsable del desplegament de serveis intermodals entre Hutchison Ports BEST a Barcelona i les principals terminals ferroviàries d’Espanya i del Sud d’Europa.

Imatge

11/Jun/2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: respostes a les preguntes formulades

Respostes a les preguntes formulades en el decurs del procés de consulta a les partes interessades en l'explotació dels serveis d'autopistes ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani.

Imatge

30/Mai/2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: ampliació del termini de presentació de dossiers

La data límit per a la tramesa dels dossiers de resposta a la convocatòria de manifestacions d'interès sobre els serveis d'autopistes ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani s'ha endarrerit fins el 27 de juliol de 2018.

Imatge

10/Abr/2018

Serveis d’autopistes ferroviàries: convocatòria de dues manifestacions d’interès transfrontereres

Espanya i França publiquen una convocatòria de manifestacions d'interès sobre els serveis d'autopistes ferroviàries en els eixos Atlàntic i Mediterrani, dirigida als interessats en la seva explotació i que estarà oberta fins el 16 de juliol de 2018.

Imatge

13/Mar/2018

Nou servei ferroviari per a vehicles entre el Port de Barcelona i Alemanya

La nova connexió és el primer servei directe per a vehicles amb Alemanya que no requereix fer transbordament o canvi d'eixos a la frontera francesa. Amb una longitud de 685 metres, és també el tren més llarg d'ample internacional que ha entrat mai a la península Ibèrica.

Imatge

05/Mar/2018

La cuarta conexión ferroviaria consolida la Terminal Intermodal de Navarra

Recientemente se ha incorporado el cuarto servicio intermodal ferroviario semanal entre la Terminal Intermodal de Navarra (TIN), situada en Noain (Navarra), y Hutchison Ports BEST, en el Puerto de Barcelona.

Imatge

09/Feb/2018

2018, Any de la Multimodalitat per a la Comissió Europea

La Comissària de Transports de la Unió Europea, Violeta Bulc, ha designat 2018 com a "Any de la Multimodalitat", un any durant el qual la Comissió subratllarà la importància de la multimodalitat per al sistema de transport europeu en termes de seguretat i de competitivitat global de la indústria.

Notes de premsa

01/Mar/2019

Es constitueix el Grup de Treball d’Infraestructures i Serveis de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Integrat per representants del Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment, Adif, del Port de Barcelona, del Port de Tarragona, així com del sector empresarial i de diversos ens socials.

imagen

10/Des/2018

Reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, a més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

imagen

26/Abr/2018

Per què el transport de mercaderies en tren s’utilitza tan poc a Catalunya?

Clip del TN Migdia, a partir de l'estudi de l'Observatori de la Indústria sobre la potenciació del transport multimodal al Corredor del Mediterrani.

imagen

22/Feb/2018

Reunió inicial del projecte europeu TRAILS

La reunió inicial del projecte europeu TRAILS – Transnational Intermodal Links towards Sustainability s'ha celebrat el dijous 22 de febrer de 2018 a les oficines de CIMALSA a Barcelona. L'objectiu és promoure i fomentar l'ús del mode ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Espanya pel vessant mediterrani.

imagen

01/Feb/2018

Resultats del Pla de Treball 2017 del CSM

La Generalitat de Catalunya finança dos projectes pilot de transport ferroviari de mercaderies al Corredor Mediterrani i guanya un projecte europeu que permetrà finançar-ne més.

imagen

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Des/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Set/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen

20/Jul/2016

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d’Europa

La primera prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

imagen

19/Jul/2016

El Govern crea el CSM per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

L’objectiu del CSM és incrementar la demanda del transport de mercaderies en un entorn multimodal que integri el ferrocarril, buscant incrementar la sostenibilitat de la cadena de transport.

imagen