Notícies

Imatge

31/Gen/2018

La CNMC publica l’informe amb les valoracions dels usuaris sobre el transport ferroviari

En relació al transport de mercaderies, la majoria de les opinions traslladen unes perspectives negatives i dificultats per a que aquesta modalitat pugui competir amb el transport per carretera. Les raons d'aquesta situació són múltiples i van des dels costos derivats del ferrocarril a la limitada flexibilitat dels tràfics.

Imatge

30/Gen/2018

Continguts de la jornada de treball del CSM

Aquí trobareu les presentacions realitzades a la jornada de treball del Comitè de Serveis Multimodals (CSM) del 30 de gener de 2018.

Imatge

16/Gen/2018

Presentació dels resultats de la convocatòria d’ajuts per a la promoció de projectes pilot

El proper dimarts 30 de gener, a partir de les 9h, se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona una jornada pública de presentació  dels resultats del pla d’activitats 2017 i les accions previstes per 2018 del Comitè de Serveis Multimodals (CSM).

Imatge

18/Des/2017

La CNMC aprova l’informe sobre el mercat de transport de mercaderies per tren de l’any 2016

El transport de mercaderies per ferrocarril retrocedeix respecte de la carretera i del transport marítim per primera vegada des de 2010. La quota d'aquesta activitat ferroviària se situa entre les més baixes de la Unió Europea.

Imatge

14/Des/2017

El ministre de Foment presenta un pla per a impulsar el transport de mercaderies per ferrocarril

La cerca d'un soci estratègic de Renfe Mercancías que aporti valor al negoci, l'adquisició de noves locomotores i un pla d'ajuts a l'ús del ferrocarril per un import de 25 milions d'euros anuals durant 5 anys són algunes de les mesures de suport al sector.

Imatge

16/Nov/2017

Convocatòria d’ajuts per a la promoció de projectes pilot de serveis multimodals OBERTA FINS L’11 DE DESEMBRE

El Consell General de Cambres ha publicat una convocatòria de pública concurrència d’ajuts econòmics per a la promoció de projectes pilot de serveis multimodals de transport de mercaderies a Catalunya. La data límit per a la presentació de les propostes és el dilluns 11 de desembre de 2017.

Imatge

23/Oct/2017

Els nous serveis impulsen el tràfic ferroviari entre el Port de Barcelona i Saragossa

Saragossa és el principal punt d’origen o destinació de la càrrega contenitzada que encamina el Port de Barcelona en tren. Així, el 60% del transport ferroviari de contenidors té la capital aragonesa com a emissora o receptora, amb un total de 115.742 TEU transportats entre gener i setembre, fet que implica un creixement acumulat del 14% durant els 9 primers mesos d'aquest any.

Imatge

10/Jul/2017

Cinc propostes per a les autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic

Els governs espanyol i francès han rebut cinc propostes dins del marc de la convocatòria de manifestacions d'interès dirigida als dissenyadors i fabricants de material rodant per a l'establiment de serveis internacionals d'autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic.

Imatge

07/Jun/2017

Manifest per impulsar a curt termini el transport ferroviari de mercaderies

BCL ha presentat un document amb sis propostes de millora infraestructural i de gestió fàcilment executables perquè el transport ferroviari esdevingui competitiu.

Imatge

02/Jun/2017

Grupo Alonso inaugura Barcelona Terminal Intermodal Polivalente

La nova plataforma logística gestionada per Setemar, empresa integrada al Grup Alonso, destaca per permetre realitzar el transport ferroviari de mercaderies en ample europeu fins a Barcelona i des d'allà distribuir la càrrega amb destinació al seu hinterland. Així, la càrrega pot ser reexpedida a la resta del territori nacional per tren en ample ibèric.

Notes de premsa

01/Mar/2019

Es constitueix el Grup de Treball d’Infraestructures i Serveis de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Integrat per representants del Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment, Adif, del Port de Barcelona, del Port de Tarragona, així com del sector empresarial i de diversos ens socials.

imagen

10/Des/2018

Reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, a més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

imagen

26/Abr/2018

Per què el transport de mercaderies en tren s’utilitza tan poc a Catalunya?

Clip del TN Migdia, a partir de l'estudi de l'Observatori de la Indústria sobre la potenciació del transport multimodal al Corredor del Mediterrani.

imagen

22/Feb/2018

Reunió inicial del projecte europeu TRAILS

La reunió inicial del projecte europeu TRAILS – Transnational Intermodal Links towards Sustainability s'ha celebrat el dijous 22 de febrer de 2018 a les oficines de CIMALSA a Barcelona. L'objectiu és promoure i fomentar l'ús del mode ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Espanya pel vessant mediterrani.

imagen

01/Feb/2018

Resultats del Pla de Treball 2017 del CSM

La Generalitat de Catalunya finança dos projectes pilot de transport ferroviari de mercaderies al Corredor Mediterrani i guanya un projecte europeu que permetrà finançar-ne més.

imagen

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Des/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Set/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen

20/Jul/2016

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d’Europa

La primera prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

imagen

19/Jul/2016

El Govern crea el CSM per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

L’objectiu del CSM és incrementar la demanda del transport de mercaderies en un entorn multimodal que integri el ferrocarril, buscant incrementar la sostenibilitat de la cadena de transport.

imagen