Notícies

Imatge

11/Abr/2017

Convocatòria de manifestacions d’interès d’autopistes ferroviàries als corredors Mediterrani i Atlàntic

Espanya i França fan pública una convocatòria de manifestacions d'interès per a l'establiment de serveis internacionals d'Autopistes Ferroviàries als corredors Atlàntic i Mediterrani adreçada als fabricants de material rodant. Els resultats obtinguts serviran de base per a una segona convocatòria de manifestacions d'interès adreçada als interessats en la prestació dels serveis.

Imatge

21/Mar/2017

El Ministeri de Foment nomena Juan Barios coordinador del corredor Mediterrani

Entre les seves funcions s'inclou també la d'elaborar una proposta de pla de treball a cada un dels agents implicats i fer el seguiment de la seva execució, així com estudiar la demanda de serveis de transport i identificar les possibilitats de finançament.

Imatge

06/Mar/2017

La CNMC sanciona a Renfe, a Deutsche Bahn y a empreses d’ambdós grups per entorpir la liberalització del transport de mercaderies per ferrocarril

La sanció conjunta de les conductes ascendeix a 75,6 milions d'euros. Les pràctiques han afectat al comerç entre diversos països de la Unió Europea i limitat la pressió competitiva que podien exercir operadors internacionals al mercat espanyol de transport de mercaderies per ferrocarril.

Imatge

07/Feb/2017

Reobertura de l’autopista ferroviària VIIA Britanica

La represa del servei de l'autopista ferroviària VIIA Britànica està programada per al dimarts 7 de febrer. VIIA ofereix als seus clients la possibilitat d'utilitzar un servei de transport marítim i ferroviari integrat entre Le Boulou i Dover.

Imatge

01/Des/2016

TmZ amplia les seves instal·lacions i presenta el servei ferroviari Canal Frío amb el Port de Barcelona

La posada en marxa de Canal Frío obre noves oportunitats per a la internacionalització de la indústria agroalimentària d'Aragó. Es tracta d'un servei ferroviari específic per a contenidors a temperatura controlada (congelada i refrigerada) que connecta directament la Terminal Marítima de Zaragoza (tmZ) amb el Port de Barcelona.

Notes de premsa

01/Mar/2019

Es constitueix el Grup de Treball d’Infraestructures i Serveis de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

Integrat per representants del Govern de la Generalitat, el Ministeri de Foment, Adif, del Port de Barcelona, del Port de Tarragona, així com del sector empresarial i de diversos ens socials.

imagen

10/Des/2018

Reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, a més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

imagen

26/Abr/2018

Per què el transport de mercaderies en tren s’utilitza tan poc a Catalunya?

Clip del TN Migdia, a partir de l'estudi de l'Observatori de la Indústria sobre la potenciació del transport multimodal al Corredor del Mediterrani.

imagen

22/Feb/2018

Reunió inicial del projecte europeu TRAILS

La reunió inicial del projecte europeu TRAILS – Transnational Intermodal Links towards Sustainability s'ha celebrat el dijous 22 de febrer de 2018 a les oficines de CIMALSA a Barcelona. L'objectiu és promoure i fomentar l'ús del mode ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Espanya pel vessant mediterrani.

imagen

01/Feb/2018

Resultats del Pla de Treball 2017 del CSM

La Generalitat de Catalunya finança dos projectes pilot de transport ferroviari de mercaderies al Corredor Mediterrani i guanya un projecte europeu que permetrà finançar-ne més.

imagen

26/Oct/2017

XI Fòrum del Corredor Mediterrani

El passat 19 d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va participar a l’onzena edició del Fòrum del Corredor Mediterrani. La previsió presentada de l’estat d’implementació del Corredor pel 2030 posa de relleu que projectes d'alt valor afegit europeu, com la nova línia Montpeller – Perpinyà, no estaran enllestits.

imagen

19/Des/2016

Els productes agroalimentaris s’han pujat al tren per anar cap al nord d’Europa l’any 2016

Els primers serveis multimodals de transport de carn de porc congelada demostren la seva competitivitat en termes econòmics, de temps de trànsit i de fiabilitat en el manteniment de la cadena de fred.

imagen

08/Set/2016

Cimera dels governs català i valencià el 19 de setembre pel Corredor Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat avança que de la trobada a València, encapçalada pels dos presidents, sorgirà una agenda del Corredor compartida i la figura del coordinador de la infraestructura. La Taula Estratègica es reuneix per prioritzar les actuacions que han de permetre completar el Corredor.

imagen

20/Jul/2016

Finalitzat el primer servei multimodal de transport de carn cap al nord d’Europa

La primera prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

imagen

19/Jul/2016

El Govern crea el CSM per potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb Europa

L’objectiu del CSM és incrementar la demanda del transport de mercaderies en un entorn multimodal que integri el ferrocarril, buscant incrementar la sostenibilitat de la cadena de transport.

imagen