La companyia ferroviària preveu incrementar la seva freqüència a un tren diari de dilluns a divendres a principis del mes de juliol

Accés viari a la terminal intermodal del Pla de Vilanoveta (Lleida)

La divisió ferroviària d’APM Terminals a Espanya, APM Terminals Spain Railway, ha reiniciat la seva activitat a la terminal de Pla de Vilanoveta (Lleida) i preveu incrementar la seva freqüència a un tren diari, de dilluns a divendres, a partir del 5 o 6 de juliol. El gestor ferroviari Adif va adjudicar aquestes instal·lacions a APM Terminals l’abril del 2019, però els danys del temporal Dana en la zona van provocar la interrupció del servei. “Ara estem arrancant el projecte i intentarem carregar qualsevol tipus de producte en contenidor de la zona de Lleida i el seu hinterland”, han destacat des de l’empresa. En aquest sentit, això també inclou la recerca de càrrega en la zona sud de Saragossa, en localitzacions com Fraga.

No obstant això, a la reestrena del servei se li suma la dificultat de fer visites als clients en l’actual conjuntura de pandèmia, tot i que això no ha impedit que en una setmana s’intensifiqui l’activitat. “Reobrim de nou el que ja vam intentar iniciar en el seu dia”, han assenyalat des d’APM Terminals Spain Railway. Pel que fa a això, tot i que l’empresa ferroviària és la gestora de la terminal, Pla de Vilanoveta també compta amb la subcontractació de diferents empreses per fer les activitats relacionades amb aquest servei, com és el cas de l’operador Go Transport.

NOUS SERVEIS FERROVIARIS I FREQÜÈNCIES

Així mateix, la companyia ferroviària estudia fer un tren entre el port de Barcelona i Burgos, així com entre l’enclavament portuari català i Osca, per al transport de contenidors reefer, ambdós encara pendents de confirmació. En l’actualitat, APM Terminals Spain Railway ja mou uns 5.000 reefers d’aquest tipus a l’any amb trens diaris entre Barcelona i Saragossa. Finalment, pel que fa al servei de transport ferroviari que opera entre els ports de Barcelona i Tarragona, també es preveu que s’incrementin els sis o set serveis setmanals actuals fins arribar a la desena.

Font: El Mercantil.