Aquest tràfic operat per Renfe genera sinergies amb altres tràfics agroalimentaris complementaris cap a la terminal intermodal d’AgroTIM

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha vist partir des del seu recinte el primer tren cap a la terminal intermodal de AgroTIM, a Monzón (Osca), carregat íntegrament amb farina de soja. El servei ferroviari, que ha estat operat per Renfe, ha permès el transport de 720 tones en 12 vagons. D’aquesta forma, el tràfic se suma als que ja arribaven al hub intermodal agroalimentari aragonès des de Tarragona, que és destinat a la fabricació de pinso i productes per al sector agropecuari.

“La consolidació d’aquest tràfic genera sinèrgies positives amb altres tràfics agroalimentaris complementaris, millorant la competitivitat del servei de ferrocarril i fent una logística sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, han assenyalat des del port català, que també ha destacat la importància de destinacions com Osca i Saragossa per a aquest tipus de producte. En aquest sentit, les seves instal·lacions reben agroalimentaris dels principals països productors europeus i mundials. Aquests productes són posteriorment distribuïts a Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l’est de Castella, on es fabrica més del 40% de la producció de pinso de l’Estat.

“Els productes s’importen a través del port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones de fabricació per a la fabricació animal a Lleida, Saragossa, Girona i, en menor escala, a Sòria i Osca”, ha afegit la autoritat portuària. En l’exercici del 2019, l’enclavament portuari tarragoní va superar els sis milions de tones en el sector agroalimentari i ramader, amb un augment del 4,5% respecte a l’any anterior.

Font: El Mercantil.