El grup de treball de mercaderies de Railgrup, Tomàs Expediciones S.A., Innovacc, el Consell General de Cambres, FGC i la Generalitat impulsen una prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats.

Aquesta primera prova pilot ha consistit en el transport d’un contenidor “reefer” amb carn de porc congelada des de la seu de Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a les rodalies de Dresde (Alemanya), utilitzant en la major part del seu recorregut els serveis ferroviaris.

Tomàs Expediciones S.A. és l’empresa que ha fet el transport dels productes càrnics congelats utilitzant contenidors Reefer 45’ especialment preparats, que asseguren plena autonomia i control de la cadena de fred mantenint el temps de trànsit, el preu, i assegurant la coordinació dels modes de transport necessaris des del seu origen fins a destí.

Tomàs Expediciones S.A. està associada al clúster del sector del ferrocarril Railgrup que vol reforçar la competitivitat de la indústria i el sector ferroviari.

L’empresa exportadora està associada al clúster del sector carni porcí català INNOVACC, agrupació d’empreses que promou la competitivitat mitjançant la innovació i la cooperació.

Aquesta prova és fruit del treball que des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres s’està realitzant per a la promoció i la millora de modes de transport de mercaderies menys contaminants i depenents de l’energia, com ara el ferroviari des del vessant de la multimodalitat. Per això, la iniciativa s’emmarca dins de les actuacions previstes pel Comitè de Serveis Multimodals (CSM), impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Empresa i Coneixement.

El CSM vol contribuir al creixement econòmic sostenible de Catalunya i d’Europa fent que les opcions multimodals de transport de mercaderies que integrin el mode ferroviari siguin prou atractives per augmentar la demanda, i per fomentar que el sector empresarial català aprofiti les oportunitats sorgides dels reptes de negoci i tecnològics associats a la multimodalitat.