La companyia de transport intermodal per ferrocarril Kombiverkehr ha començat a operar la seva quarta freqüència entre Barcelona i Ludwigshafen (Alemanya) a través del túnel del Pertús. L’operador intermodal ha augmentat la freqüència pel creixement del trànsit d’un dels seus clients. No obstant això, es preveu regularitzar aquest augment a partir del setembre.

Aquest servei carrega semiremolcs estàndard i de gàlib P400, després d’haver realitzat les proves necessàries al juny. Per la seva banda, la decisió d’utilitzar semiremolcs amb gàlibs P400 respon al seu ús creixent a les vies europees i al creixement del potencial del mercat. “Els semiremolcs són el mitjà de transport més utilitzat entre Espanya i el centre d’Europa i aquells amb el perfil P400 són els més populars en el transport combinat europeu, per la seva millor relació volum-pes”, ha assegurat Kombiverkehr.

La companyia disposa de trens directes cap a Espanya des de fa més de 25 anys i des del 2012 circula, entre d’altres, a través del túnel del Pertús. El temps de trànsit entre les dues destinacions és d’aproximadament 36 hores, és a dir, un dia i mig. “Per als trens de Kombiverkehr és possible arribar fins a Barcelona en ample UIC”, han recordat fonts de l’operador. A més, Kombiverkehr també treballa amb sortides diàries cap a Espanya a través de Portbou, realitzant un transbord a vagons d’ample ibèric. De cara als propers anys, l’empresa estima que els seus volums de mercaderies “es continuaran incrementant en el futur”, el que potencialment ajudarà a augmentar el trànsit de trens al túnel del Pertús.

Font: El Mercantil.