La Comissió Europea invertirà 421 milions d’euros a través dels fons CEF (Connecting Europe Facility) a 69 projectes, 13 dels quals es troben a Espanya. Amb una inversió de 11,8 milions, la construcció de la nova terminal ferroviària del port de Barcelona representa un terç de les inversions que seran destinades al conjunt de l’Estat. Aquesta acció s’emmarca en el desenvolupament del corredor mediterrani, senyalat com a prioritari per a la Comissió Europea.

La iniciativa s’emmarca en el projecte per posar en marxa l’autopista ferroviària entre Barcelona i París i consisteix en la construcció de terminals de transport combinat en les dues ciutats. D’aquesta manera, uns altres 13,7 milions aniran destinats a la construcció de la terminal francesa, que estarà emplaçada a les rodalies de París.

La UE cataloga aquesta iniciativa com una prioritat, ja que considera que aborda un coll d’ampolla en el tram transfronterer entre Espanya i França. Del projecte destaca, a més, el seu alt valor afegit per a la UE per la seva contribució a la transferència entre modes de transport i a la facilitació dels fluxos internacionals de mercaderies.

S’espera que el projecte pugui començar a funcionar el 2019 en el cas de Barcelona, ​​i el 2020 en el cas de París.

 

Fitxa del projecte: aquí.

Més informació: aquí.