El passat 27 de novembre de 2019 es va cel·lebrar al Port de Tarragona la primera Jornada Rail Day “Tarragona, node Intermodal estratègic de la TEN-T”, organitzada per l’Autoritat Portuària de Tarragona. A la jornada hi van assistir més de 150 professionals del sector del transport per a debatre entorn el present i el futur de la intermodalitat.

La jornada es va dividir en tres blocs. En el primer d’ells es van exposar les ponències “Terminals intermodals espanyoles a la xarxa TEN-T, actualitat i futur” de Simó Batlle (director de CIMALSA), “‘El tràfic ferroviari intermodal en el corredor MED” de Miquel Llevat (director de CAPTRAIN) i “Usos i potencialitats de la terminal Intermodal de la Boella” de Josep Maria Cruset (esident del Port de Tarragona).

El segon bloc va comptar amb una taula rodona on participaren Cristian Bardají de Consell de Cambres – CSM, José Antonio Sebastián de GO TRANSPORT, Luis Vicente Moreno d’ ADIF, Rodrigo Cannaval de BASF i Ramón Vázquez d’ACTE. En ella es va debatre respecte al futur de les terminals intermodals i, en especial, l’oportunitat que suposa per a Tarragona accedir a l’ample estàndard l’any 2021. El tercer bloc va consistir en una visita a la Terminal de la Boella.

Fruit de l’èxit de participació en aquesta primera jornada i de l’interès de l’Autoritat Portuària de Tarragona en promoure la mobilitat ferroportuària, l’ATP ha programat una segona Jornada Rail Day programada pel 14 d’octubre de 2020.