El primer servei ferroviari per al transport de vehicles entre Alemanya i el Port de Barcelona ha efectuat avui l’operativa de descàrrega a les instal·lacions portuàries de la capital catalana. La nova connexió és el primer servei directe per a vehicles entre Alemanya i l’Estat espanyol i l’únic, per tant, que no requereix fer transbordament o canvi d’eixos a la frontera francesa.

El tren fa la seva sortida des de la terminal ferroviària de Kornwestheim. Amb una longitud de 685 metres, és també el tren més llarg d’ample internacional que ha entrat mai a la península Ibèrica. En aquest primer servei ha transportat uns 250 vehicles d’una companyia automobilística alemanya que seran posteriorment distribuïts a l’Estat espanyol.

Aquesta connexió ferroviària internacional, operada per DB Cargo, ha començat amb un servei setmanal i està previst que arribi a les 3 connexions setmanals abans que acabi l’any. A més del Port de Barcelona, altres socis implicats en el servei són Renfe, Autoterminal i Setram.

Aquesta connexió amplia els serveis ferroviaris per a vehicles del Port de Barcelona, que inclou connexions amb diferents indrets i companyies d’automoció de l’Estat espanyol, França i ara Alemanya.

Barcelona és el principal port de l’Estat i de la Mediterrània de vehicles i és l’únic port de la península Ibèrica connectat directament a la xarxa europea ferroviària. El Port de Barcelona va assolir el 2017 una quota ferroviària de vehicles (percentatge d’automòbils que arriben o surten de les instal·lacions portuàries en tren) del 32%.

Font: Autoritat Portuària de Barcelona.