Els inicis: des de fa diversos anys, el grup NOVATRANS-GREENMODAL, FRET SNCF, xarxa SNCF, PSCCT treballa en un projecte altament innovador que consisteix en la posada en circulació d’un servei ferroviari entre PERPIGNAN i PARÍS-VALENTON, el qual permet transportat semiremolcs tipus P400 i contenidors. Amb el suport del programa europeu POCTEFA des de gener de 2020, el projecte ha iniciat la fase operativa amb l’entrada en servei del tren que uneix ambdues ciutats, amb vagons adaptats al transport de semiremolcs de mida P400.

Amb el suport del projecte europeu “TRAILS”, el passat 22 de juny del 2021 va tenir lloc la inauguració oficial d’aquest nou servei ferroviari operat per NOVATRANS-GREENMODAL. A raó d’un tren al dia, cinc freqüències a la setmana, aquest servei de “semiremolcs tipus P400” connecta Perpignan amb París, fet que actualment representa més de 20 camions diaris que pugen al tren i que, a llarg termini, s’espera que  la xifra augmenti fins als 40 camions carregats regularment al tren, amb un estalvi de més de 10.000 tones de CO2 al llarg d’un any. El seu avantatge: és un tren mixt que transporta a la vegada contenidors, semiremolcs tipus P400 i caixes mòbils.

El projecte TRAILS (TRAnsnational Intermodal Links towards Sustainability), va ser seleccionat en el marc del programa europeu de cooperació territorial Interreg POCTEFA, cofinançat pels fons Feder.

El seu objectiu principal és promoure el canvi modal a les nostres regions, optimitzar les infraestructures existents i augmentar el nombre de connexions ferroviàries de mercaderies entre Catalunya i Occitània al corredor mediterrani. Els objectius d’aquest programa es relacionen, entre d’altres, amb la creació o el reforç del flux de mercaderies (tots els sectors), mitjançant la creació d’una finestreta única digital transfronterera que reuneix tota l’oferta multimodal dels dos territoris, sense oblidar la creació d’una cartografia amb les infraestructures existents per tal d’optimitzar i rendibilitzar les inversions ja realitzades a la zona fronterera d’àmbit del projecte. El pressupost global de TRAILS POCTEFA és d’1,35 milions d’euros per a 3 anys.

L’objectiu és clarament operatiu, ja que els estudis realitzats en el passat per altres programes europeus (Ifreightmed i Clyma) ja han establert quina és la situació. També s’han de crear mesures de suport per treballar aspectes de competitivitat, formació i innovació en aquest camp d’acció.

L’agència de desenvolupament econòmic de Perpignan és sòcia de TRAILS i coordinadora, junt amb Saint Charles International, el Consell Regional d’Occitània, MP2*, FNTR66* i Eurosud TEAM. Per la banda de Catalunya, formen part la Generalitat de Catalunya, Cimalsa, FGC Ferrocarrils (Generalitat) i el Consell General de Cambres de Catalunya.

* Plateforme Multimodale Pyrénées Méditerranée
* Fédération Nationale du Transport Routier

El projecte ha estat cofinançat fins al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del PCOTEFA és enfortir la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes a favor d’un desenvolupament territorial sostenible.