La línia d’autopista ferroviària Calais – Le Boulou torna a estar operativa el dimarts 7 de febrer de  2017. Després de la seva suspensió el passat juliol a causa de l’augment dels danys en els semiremolcs, les mesures de seguretat i de protecció a Calais s’han vist reforçades .

La represa del servei de l’autopista ferroviària VIIA Britànica està programada per al dimarts 7 de febrer.  Al principi, s’efectuarà una anada / tornada al dia i, poc després, dues rotacions al dia.

El dispositiu de seguretat del servei de transport ferroviari a Calais s’ha reforçat. La instauració de totes aquestes mesures s’ha dut a terme en col·laboració amb el port de Boulogne Calais i SNCF Réseau, i amb l’acord dels serveis estatals.

VIIA Britànica és l’autopista ferroviària més llarga d’Europa (evita 1200 km de carreteres) i permet als transportistes creuar França en unes 22 hores. Això representa un estalvi de temps d’un dia en comparació amb el mateix trajecte per carretera.

Gràcies a aquesta ubicació estratègica, VIIA ofereix als seus clients la possibilitat d’utilitzar un servei de transport marítim i ferroviari integrat entre Le Boulou i Dover. Els semiremolcs que arriben en tren al port de Calais poden carregar-se a continuació en ferris per creuar el canal de la Mànega, sempre sense acompanyant.

L’acord signat entre VIIA i l’operador marítim P & O Ferries, que opera fins a 58 rotacions diàries entre Calais i Dover, permet als transportistes per carretera gaudir d’un servei complet des de la frontera francoespanyola fins a Anglaterra.