El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han presidit una nova reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, amb l’assistència de més de 130 representants del món econòmic, social i acadèmic català.

A la trobada hi han assistit la coordinadora europea del Corredor, Iveta Radičová, i el coordinador estatal, Vicent Boira, als quals Calvet ha demanat “ajut per donar l’empenta executiva a aquest projecte que durant anys no li ha ha donat el Govern espanyol”.

Calvet ha destacat la necessitat de teixir “nous consensos amb una visió àmplia de corredor” i per això ha anunciat que a la pròxima Taula Estratègica es convidarà els governs del País Valencià, Andalusia, Múrcia, Aragó, les Illes Balears i de la regió d’Occitània.

Calvet i Chacón han posat en valor l’alt consens que genera el Corredor Mediterrani a Catalunya, on hi ha unanimitat entre els membres de la Taula Estratègica al voltant de l’impuls que cal donar a aquesta infraestructura.

Precisament Chacón ha destacat que el Corredor Mediterrani “és un escenari de cohesió i màxima implicació, una reivindicació compartida entre tots els que som avui aquí”.