SEAT i Autometro, empresa participada per FGC i COMSA Rail Transport, han signat la renovació del servei de ferrocarril que transporta vehicles entre la planta  de SEAT a Martorell i el Port de Barcelona. El nou contracte té una vigència de tres anys.

En marxa des de l’any 2008, aquest servei de tren, operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), transporta actualment una mitjana de 105.000 vehicles a l’any.

El servei d’Autometro discorre per la línia Llobregat-Anoia d’FGC, que passa a uns 50 metres de la planta de SEAT i enllaça amb ella a través d’un ramal, i entra al Port de Barcelona a través d’una via d’accés a la zona de descàrrega. Un cop al Port, els vehicles són exportats per via marítima a la seva destinació final.

La consolidació d’Autometro confirma el clar compromís global de SEAT i FGC amb el medi ambient i la mobilitat sostenible. SEAT exporta més del 80% dels vehicles que fabrica a Martorell i el ferrocarril és un mitjà de transport ecològic, rendible i eficient. A més, contribueix a la reducció d’accidents, ja que només la línia Autometro elimina de la circulació uns 25.000 camions a l’any en el tram entre Martorell i Barcelona.

Aquest servei compta amb vagons de transport articulats de dos pisos amb capacitat per a 170 vehicles i una longitud de 411 metres. Aquest mes d’octubre, la línia d’Autometro ha arribat a la xifra d’un milió de vehicles transportats des de la seva estrena el 2008.

Més informació: nota de premsa.