Shuttlewise inaugura el seu primer servei ferroviari entre Holanda (Rotterdam) i Espanya (Barcelona i València) carregat en la seva majoria amb contenidors refrigerats “reefer”.

El 6 de maig l’operador intermodal Shuttlewise ha posat en marxa el primer tren directe entre Holanda i Espanya. El servei ofereix 3 sortides setmanals en cada sentit entre la terminal CTT Pernis i Morrot- Barcelona, ​​i Silla-València, oferint un temps de trànsit molt competitiu, de tan sols 48 hores, comparable amb el transport per carretera.

El tren constarà principalment de contenidors frigorífics de Coolrail, complementat amb càrrega general dels clients Shuttlewise. Amb aquest nou servei s’evidencia un canvi de modalitat de transport, ja que actualment, els reefers van per carretera. Anualment aquest tren pot estalviar prop de 20 milions d’quilòmetres de viatges per carretera, 15.000 tones de C02, i una reducció del 70% -90% de la petjada de carboni.

Aquest tren és una combinació d’un servei tradicional terminal-terminal amb una solució de porta-porta, recolzat per una reserva disponible de 100 contenidors reefer de 45 peus dièsel / elèctric. És així com aquest servei també està obert a clients que tenen trànsit en un sol sentit i que no tenen el seu propi equip. Els nostres socis Visbeen (Benelux) i Travelport (Espanya) ofereixen serveis especials de transport refrigerat.

L’objectiu d’Shuttlewise i el seu soci Coolrail és d’oferir en el futur sortides diàries, així com establir serveis similars des de la zona de València cap a Bèlgica i Alemanya.

L’operador intermodal Shuttlewise, fundat el 2008 amb seu a Rotterdam, opera actualment al voltant de 2.000 trens i 70.000 contenidors l’any. Les principals línies ferroviàries són entre Mortara (IT) i Rotterdam, Gent i Krefeld. Shuttlewise també connecta Holanda amb França, a través del servei entre Rotterdam i Dourges (FR).