• FGC està realitzant proves amb combois carregats per a preveure qualsevol incidència. 

• ICL preveu que la nova terminal, que ha comportat una inversió de 77 milions d’euros, es posi en marxa al proper mes de juny.

S’han iniciat aquesta setmana les primeres proves reals de transport ferroviari entre la mina de sal i potassa que ICL Iberia té a Súria i la seva terminal al Port de Barcelona. Es tracta dels primers trens, operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que arriben a aquesta nova terminal, on ja s’han començat a realitzar també proves de càrrega de vaixells. Un cop finalitzin les proves, ICL preveu que la nova terminal dedicada a la potassa i als productes salins estigui plenament operativa durant el proper mes de juny.

Un cop completades les infraestructures ferroviàries en els accessos i en l’interior de la terminal i incorporades al Sistema de Gestió de Seguretat i Operativa Ferroviària del Port de Barcelona, els trens han començat a realitzar proves operatives. Inicialment s’han realitzat dues circulacions diàries però FGC, que ofereix aquest servei entre el Bages i el Port, preveu que s’incrementin gradualment.

L’aposta per la sostenibilitat

La nova terminal de sals i potassa que ICL Iberia ha construit al moll Álvarez de la Campa és peça cabdal del projecte industrial que la companyia desenvolupa en la conca minera del Bages, ja que garanteix una logística marítima de gran capacitat per donar una sortida eficient i sostenible als seus creixements de producció futurs.

La infraestructura, que ha comportat una inversió de 77 milions d’euros, inclou un moll de 460 metres de longitud, dos shiploaders de 52 metres d’alçada, dos magatzems de 22.000 m2, una terminal ferroviària en ample mètric amb quatre vies de 450 metres de longitud i una estació de descàrrega de camions. La terminal té capacitat per operar 4 milions de tones anuals de sal i potassa.

FGC opera en la línia entre Súria i el Port combois de 21 vagons, número que ICL preveu augmentar fins a 24, i 290 metres de longitud. Cada vagó pot portar 40 tones de pes i, per tant, en cada comboi es transporten fins a 900 tones netes de potassa. FGC, que ha signat un contracte amb ICL per trenta anys, ha realitzat una important inversió amb l’adquisició de 5 locomotores duals (diesel-elèctriques) que comporten una reducció del consum de gasoil en un 66%. L’ús del transport ferroviari comporta una reducció de les emissions de CO2 del 80% respecte al mode terrestre i ajuden a minimitzar els sorolls i els accidents per carretera. Finalment, les noves locomotores són un 95% reciclables, amb la qual cosa s’impulsa l’economia circular.

Aquesta inversió representa una gran contribució per mantenir i fins i tot augmentar l’activitat econòmica de la comarca del Bages, atès que FGC preveu augmentar gradualment les circulacions entre la mina i el Port a mesura que ICL incrementi els seus nivells de producció. Es calcula que, quan estigui plenament operatiu, el nou servei ferroviari transportarà més del doble de tones de potassa fins al Port de les que es transportaven fins ara.

Font: Port de Barcelona.