La Terminal de Contenidors de Miranda de Ebro (TCM) ha rebut el seu primer tren de mercaderies, procedent de la terminal BEST del Port de Barcelona i comercialitzat per Synergy, operador logístic del grup Hutchison Ports. Aquest primer comboi, d’uns 500 metres de longitud, ha transportat contenidors multiclient i multiproducte.

Així ha començat a funcionar el primer ramal de via, de 700 metres lineals, dels tres que TCM planeja construir en els seus 80.000 metres quadrats de terminal ferroviària pròpia.

Aquest projecte ha suposat per a TCM una inversió d’uns 4 milions d’euros a la primera fase, que inclou els terrenys, la construcció del primer tram de via, el condicionament de les campes, la rehabilitació de naus i les instal·lacions de sanejament, xarxa elèctrica o enllumenat. En una segona fase del projecte s’executaran les obres d’ampliació de la zona d’operacions i la construcció de dos nous ramals de via de 700 metres lineals cadascun.

Des de les instal·lacions de Miranda de Ebro, Synergy oferirà, a més dels serveis purament ferroviaris, serveis d’emmagatzematge, serveis de buidatge i omplerta de contenidors, així com servei de transport. Des d’aquesta terminal s’atendrà una àrea que abasta les zones d’Àlaba, Burgos, La Rioja, Santander, Palència i Astúries.

Més informació: SynergyEl Vigía.