TPNova i Captrain han iniciat un nou servei bisetmanal de transport de mercaderies per ferrocarril entre Barcelona i València. Aquesta nova línia està enfocada al transport de càrrega general, un tipus de mercaderia que, segons expliquen fonts de TPNova, “no acostuma a utilitzar el transport ferroviari. Per això volem enfocar la nova ruta a aquest tipus de productes”.

Les mateixes fonts indiquen que l’objectiu oferir una solució ferroviària a un corredor amb un alt potencial i volum, així com materialitzar un tram del corredor del Mediterrani i connectar amb altres serveis oferts tant per TPNova com per altres operadores, a nivell europeu, des de Barcelona, com l’autopista ferroviària.

La nova ruta té el seu inici a Barcelona la nit del diumenge i arriba a València (Silla) el dilluns al matí. El mateix dilluns per la tarda surt de València cap a la terminal de TPNova a Tarragona, on es realitza el canvi de vagons, i el dimarts al matí torna a la terminal de Barcelona-Morrot. El dimarts a la tarda torna a començar tota la operativa, que finalitza dijous un altre cop a Barcelona.

CONNEXIÓ AMB EUROPA
Aquesta nova línia connecta no només València amb la Ciutat Comtal, sinó amb altres ciutats europees. I és que l’operador ferroviari TPNova disposa, a la seva terminal de Barcelona-Morrot, de connexions amb Holanda, Alemanya, Itàlia i Luxemburg, aquesta última des de la terminal de Can Tunis.

Captrain España, filial del grup SNCF i que forma part de la xarxa europea d’empreses de transport de mercaderies per ferrocarril del grup, gestiona la tracció d’aquest nou servei, seguint amb l’estratègia d’augmentar els serveis que ofereix a la península i el desenvolupament del tràfic en les noves infraestructures d’ample estàndard, en particular els corredors del Mediterrani i Atlàntic.

Per la seva banda, TPNova, filial especialitzada en gestió i comercialització de serveis ferroviaris del grup Transportes Portuarios a Espany i Europa, vol ampliar la seva xarxa de connexions amb aquest nou servei.

A més d’aquesta ruta, que ha estat cofinançada per la Comissió Europea a través dels fons del programa Connecting Europe Facility (CEF) per a transports, les dues empreses col·laboren des de fa tres anys per oferir el servei entre Barcelona i Saragossa, amb centre logístic a Can Tunis, que va començar amb una freqüència setmanal i que actualment és diària.

 

Més informació: El Mercantil.

Más información: El Vigía.